Serdal Koç Özel Röportaj

Gönderen M a R C o S 10 Mart 2014 Pazartesi
Serdal Koç Kimdir: 05.05.1975 İstanbul /Şişli Ayazağa doğumlu Aslan Samsunluyum.. Evli ve iki çocuk sahibi, 27 Yıldır Kuaförlük mesleği yapmaktayım. 18 Yıldır Ninova Erkek Kuaförü sahibi olarak Ayazağa Halkına Hizmet vermekteyim..
Son 5 yıldır Muhtar Azalığı yürütmekte Aynı zamanda Samsunlular ve Ayazağa Bafralılar Dernek başkanlığı yardımcılığı yapmaktayım..
Nilüfer Gökay ilköğretim Okul aile birliği yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevimi sürdürmekteyim.
Tüm hayalim ve hedeflerim birlik içerisinde Ayazağa halkı ile daha iyi yaşanılabilir bir Ayazağadır.
Serdal Koç Özel Röportaj

-Köy veya mahalle halkı ile ilişkileriniz orta derecede de olsa iyi mi?

Bu mahallenin bir evladı ve bu mahallenin ekmeğini yiyen bir esnafı olarak halkımızın her kesimi ile saygı ve sevgi içinde çok iyi ilişkimiz olduğunu düşünüyor ve biliyorum.. Bunu da şahsıma gösterilen ilgi alaka ve güven duygularında anlıyorum
- Köy veya mahallenizin sorunlarına vakıf mısınız?
Gerek şahsım gerekse ekibimiz tecrübeleri ile tüm sorunlara hakimiz.. Değerli halkımızdan alacağımız yetki ile inşallah şimdiden sorunların çözümü adına gerekli çalışmalara da hazırız.
-Köyde veya mahallenizde bulunan her kesimden insanın taleplerine cevap verecek durumda mısınız?
Her kesimden insanımızla hem esnaflık mesleğim hem de şahsi ilişkilerim den dolayı hem şahısları hem de sorunları hakkında bilgi sahibiyim. Ayrıca sorunlarına çözümler konusunda ise gerekli donanıma sahip olduğumu söyleyebilirim.
-Sabırlı ve güler yüzlü müsünüz?
Her zaman ve koşulda sabırlı olmaktan ve güler yüzlü olmanın insanı ve esnaflık adına önemli ve olmazsa olmaz unsur olduğuna inanıyorum.. Ayazağa halkına hizmet edebilme adına ise sabırsızlanıyorum
-Yerel, ulusal gazetelerden veya internet haber sitelerinden en az birini her gün okuyor musunuz?
Hem evimde hem de sahibi olduğum kuaför salonumuzda her gün çok sayıda gazete olarak şahım ve vatandaşların yaşananlar hakkında daha bilinçli olmasını istiyorum.. İnternet haber sitelerini sıklıkla takip ediyorum.. ayazaga.com
-İyi bir dinleyici misiniz?
İnsanları ve onları anlayabilmenin yolu iyi bir dinleyici olmaktan gececiğini düşünüyorum. Bunu başara bildiğimiz an empati kurarak çözüm konusunda daha dikkatli davrana bilmenin başarı getireceğine inanıyorum.
-Devlet kurumlarıyla resmi işleri yürütme konusunda deneyiminiz var mı?
Son 5 yıldır yürüttüğüm azalık görevi nedeni ile özellikle sorunlar ve çözüm yollarında devlet kurumları ile yapılacak resmi başvuru ve izlenmesi gereken yol hakkında yeterince tecrübe ve birilime sahibim.
-İşinizi iyi takip edebilir misiniz?
Programlı ve titiz çalışmayı prensip edinmiş bir kişi olarak özellikle Ayazağa gibi gözde bir konumda olan yaşam alanının muhtarlığını yapabilmek adına da bu prensibin olmazsa olmaz olduğunu düşünüyorum..
-Seçim çalışmalarında gereken sabrı ve çabayı göstermeye hazır mısınız?
Seçim çalışmalarına başladığımız andan itibaren sabırlı çalışarak istisnasız tüm vatandaşlarımıza kendimizi projelerimizi anlatabilme düşüncesi ile her gecen gün daha fazla çalışıp, çalışmalarımıza devam edeceğiz.. Kazananın AYAZAĞA olması adına..
-Tahriklere ve dolduruşa gelen bir yapınız olmadığını düşünüyor musunuz?
Yıllarıdır sürdürmekte olduğum esnaflık hizmeti gerek genel yapım itibarı ile sakinlik karakteristlik bir özelliğimdir.Her konuda sabırlı olabilmek ve gerçekçi davrana bilmek yol haritamdır.
-Önceki muhtardan daha iyi işler yapabileceğinize ilişkin en az üç geçerli sebebiniz var mı?
- Şahsım ve ekibimin yanı sıra halkımızda kararlar alacağız.
- Cesaretli olmanın yanı sıra her kesime hitap ediyor olmamız
- Tüm sorunların çözümü için kuracağımız mahalle temsilciliği sistemi ile her zaman halkımızın ulaşabildiği muhtarları olacağım.
- Aday olmak istediğiniz yerde mevcut seçmenin en az 1/10 u sizi öneriyormu
Seçin çalışmalarına başladığımız şuan a kadar halkımıza kendimizi hedeflerimizi iyi ifade ettiğimizi düşünüyorum anlatmaya devam edeceğiz 30 mart tarihine kadar
Biz halkımıza birlik yönetmeliği birlikte karar almayı çözüm için birlikte çalışmayı şahsım adına teklif ediyorum. Tercih halkımızındır.
-Bir muhtarın kanuni hakları ve borçlarını iyi okudunuz mu?
Halkımıza hizmet yolunda talip olduğum bu onurlu makam hakkında yasalarda var olan tüm yetkiler kural ve maddeler ve sorumluluk alanı hakkında gerekli tüm bilgiye sahibim.
-Türkiye’deki muhtarların sorunlarını az çok biliyor musunuz?
Tabiki. Geçmiş dönemlere nazaran daha iyileştirilmiş olan değerli muhtarlarımızın sorunları tam olarak giderilmiş olmasa da zaman içerisinde daha iyi çözümler ile tüm sorunların giderileceğini düşünüyorum.. Şahsım adına bu sorun ve eksiklikler hakkında yeterli bilgiye sahibim.
-Muhtar olursanız gerçekten adil ve tarafsız bir yönetim sergileyebileceğinize inanıyor musunuz?
Eski zamanlardan günümüze kadar halkımızın en çok şikayet ettiği konu maalesef memleket t muhtarı söylemlerinin farkında olan biri olarak her zaman söylediğimizi esas olan Ayazağa mız ve ayazağa nın değerli halkına hak ettikleri hizmeti sunu bilmek, bizim için herkes eşit ve herkes bizim ailemizdir.
-Neden muhtar olmak istiyorsunuz sorusuna en az 3 geçerli ve inandırıcı cevap verebilir misiniz?
- Halkımızın tüm sıkıntılarında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kötü gün dostu olan bir hizmet anlayışına sahibim.
- Sorunlar hakkında daha çok bilgili bu görev için daha tecrübeli olmamadan dolayı çözümler adına daha hızlı hareket edebilecek olmam.
- Kentsel dönüşüm gençlerimizin sosyalleşmesi adına Güçlü Ayazağa spor adına hazır olan projelerimizle halkımızda ortak hareket edecek olmamdan dolayı..
-Yeterince özverili ve çalışkan biri olduğunuzu düşünüyor musunuz?
Daha yaşanılabilir bir Ayazağa için 7/24 halkımızın hizmet alma adına alemiz den dahi tüm yaşantımızdan büyük sevdamız Ayazağa için yorulmak kelimesini unutarak çalışmalıyız.
-Yerine göre üst kurumları eleştirebileceğinizi ve mahallenizin sorunlarını cesurca dile getirebileceğinizi düşünüyor musunuz?
- Benim için esas olan Ayazğamız ve halkımızdır
- Bu iki önemli unsur menfaatlerinin aksi her durumda her şahıs ve kuruma gerekli saygı ve prosedür içinde hizmet ve çözüm yolları için eleştiri yapabilme ve mücadele edebilme cesareti ve kabiliyetine sahibim.
-Devletin ilgili kurumlarına zaman zaman fikir verici projeler götürebileceğinize inanıyor musunuz?
- Seçim çalışmalarını yürütürken şuan itibariyle yapılan görüşmelerde ve toplantılarda düşüncelerimizi , sorunlarımızı ve bu sorunların çözümleri için hazır olan projelerimizi Sarıyer kaymakamımız Sayın ömer kahraman, siyasi partilerin başkan adaylarına ilçe emniyet müdürümüze, ilçe gençlik ve spor müdürümüze ,ilçe müftümüze sunmuş ve onlarında memnuniyetini almış bulunmaktayız.
-Başarınızı daha da artırmak için diğer komşu köy ve mahalle muhtarlarıyla uyum ve işbirliği içinde çalışabilecek misiniz?
- Tabiki uzun süreli ve başarılı çalışmanın önemli faktörleri arasında ilçemizin diğer mahallerini tanımak ve muhtarlarımız ile fikir alış verişinde bulunmanın da olduğunu düşünüyorum.
- İnşallah bu göreve halkımız bize uygun görürse bu konuda gerekli çalışmaları seve seve yapacağız.
-Köy veya mahallenizde çevreye duyarlılık hakkında farkındalık oluşturmak için çalışma yapılması gerektiğine inanıyor musunuz?
- Kesinlikle bu konuya çok önem veriyoruz.
- Özellikle çevreye duyarlı olma konusunda halkımıza gerekli algıyı oluştura bilirsek hem daha temiz bir Ayazağa ya sahip hem bunları yaparken ihtiyaç ve engelli kardeşlerimize destek olabilmek en önemli sonuç olacaktır benim için.
-Rakip adaylarınızı iyi tanıyor musunuz?
Öncelikle tüm adaylarımızı rakip değil aynı amaç için çalışan arkadaşlar olarak görüyoruz. Tüm aday arkadaşlarımızı iyi tanıyor çalışmalarına saygı duyuyor ve ayazaga.com vasıtası ile kendilerine başarılar diliyorum.
-Seçimi kaybetseniz de kazansanız da rakiplerinizle iyi ilişkilerinize devam edebilecek misiniz?
Her zaman dostluklarımız arkadaşlıklarımız baki kalacaktır. Bizler Ayazağamıza hizmet edebilme yarışı içindeyiz. Kazanırsak onların desteğine saygı duyacağız kaybedersek kendilerini tebrik ederek her zaman istedikleri an yanlarında olacağız.
-Seçimi kazanırsanız size oy vermeyenleri de kucaklayacak mısınız?
Bu yapmak bizim boynumuzun borcudur. Birlik içinde Ayazağa hayalini kurarken bize oy verenleri değil oy vermeyen tüm vatandaşlarımızı da bu hayalimize ortak edeceğiz.
-Başarıya giden yolda reklamın ve teknolojinin gücüne gücüne inanıyor musunuz?
Günümüz Türkiye sinde özellikle başarılı olabilmenin yolu reklam ve teknoloji kullanarak çalışmadan geçiyor. Aynı zamanda iletişim ve yetki anlamında en etkili aracın teknoloji olduğunu düşünüyorum. Bizim için teknoloji kendimizi ifade ve anlatabilmenin unsurlarındandır..

0 yorum

Yorum Gönder