ÖZSOY’DAN SARIYER’E DEV PROJE

Gönderen M a R C o S 10 Mart 2014 Pazartesi
ÖZSOY’DAN SARIYER’E DEV PROJE
ÖZSOY’DAN SARIYER’E DEV PROJE
AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Özsoy, Sarıyer’i turizmle güçlendireceklerini belirterek “Kilyos’a turizm kompleksi inşa edeceğiz, birçok insan iş bulacak” dedi.
STAR GAZETESİ RÖPORTAJI
Sarıyer Ak Parti Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy, Sarıyer ile ilgili büyük turizm projesini açıkladı. Seçim arefesinde STAR’a açıklamalarda bulunan Özsoy, Sarıyer’in konumu gereği turizm alanında gelişime oldukça açık olduğunu belirtti. Mevcut CHP yönetiminin Sarıyer’e gereken önemi vermediğini vurgulayan Özsoy “Kilyos turizm kompleksi projemiz kapsamında Sarıyer’e büyük bir otel düşünüyoruz. Menderes zamanında yapılan bir otel vardı, atıl durumda şu an. 300 dönüm arazi. Köprü ve havaalanı sonrası hareket gelecek oraya. Büyük bir turistik işletme ile çalışmayı düşünüyoruz. Orada her türlü kongre ve toplantı merkezleri yapacağız. Turizm yatırımlarının yapılması için çalışacağız. Bu anlamda istihdamı da artıracağız. İşsizlik oranımızı en aza indirmek istiyoruz. Amacımız 1 numaralı belediye olabilmek” dedi.

Mülk sorunu sona erecek

Sarıyer’de en büyük sorunların başında ‘mülk sorunu’ geldiğini belirten Özsoy şöyle “Sarıyer’in mülkiyet sorunu var. Sarıyer’in zemini sağlam ancak binaların yüzde 65’i eski. Önemli bir depremde yıkılmaya müsait çok fazla bina var. Devlet bunu düşünerek kentsel dönüşüm projesi başlattı. Derbent’te bu başlandı, mart ayı içinde de bunun tapuları verilecek. 15-20 bin TL civarında daireler veriyoruz. Arsasını almaya kalksanız alamazsınız. Devlet yapıp size veriyor bunu. Belediye Başkanlığı’nı almamız durumunda kentsel dönüşümün daha da hızlanmasını ve vatandaşlarımızın daha güvenli ve modern daireler oturmalarını sağlyacağız” diye konuştu.

SAĞLIK SORUNLARINI KÖKTEN ÇÖZECEĞİZ

Sarıyer özelindeki diğer projelerinden bahseden Özsoy şöyle devam etti: “Sarıyer yıllardır bir hastane özlemi çekiyordu. Şuanda TOKİ vasıtasıyla Çayırbaşı’nda bir hastanemizin yapımına başlandı. 2015’in mayıs ayında hizmete giriyor. Sarıyer’deki sağlık sorunlarını çözebilmek için çalışıyoruz. Bu büyük projeleri merkezi hükümet ve büyükşehir desteği ile tamamlayabiliriz. Mesela Fener Garipçe’de iki tane kalemiz var, atıl duruyor. Onları da tarihi dokusuyla aynı şekilde restore edeceğiz. Ayrıca balıkçı barakalarının da restorasyonunu gerçekleştirecaeğiz”

0 yorum

Yorum Gönder