Ayazağa Spor Tarihçe (1976)

Gönderen M a R C o S 28 Mayıs 2009 Perşembe
Ayazağa Spor Tarihçe 1976


1954 yılında o yıllarda Sarıyer ilçesine bağlı olan Ayazağa Köyünde Ayazağa Gençlik Kulübü adı altında kurulmustur. Kulübümüzün ilk kurucusu Merhum Fethi Eken’ dir. Kurulduğumuz ilk yıllarda forma rengi için karar kılmakta zorluk çeken Sayın Başkanımız Fethi Eken ‘ in forma renklerimizi Kağıthane spor veya Mecidiyeköy spor’ dan esinlenerek sarı-yeşil yaptığı hakkında söylentiler var. Kurulduğumuz ilk seneden bu seneye kadar forma renklerimiz Sarı- Yeşil olarak kaldı.
Ayazağa Gençlik Kulübü’ nün kurulma amacını ise ; Ayazağa gençliğine sportif yönden hizmet etmek, gençlere sporu aşılamak, bölge ve yurtiçi sportif faaliyetlere katılmak ve tertip etmek, sporu spor anlayışı içinde benimsetmek, faydalarını detaylarıyla gözler önüne sermek, sporculara spor ahlakını yerleştirerek memlekete yararlı birer sporcu olarak yetişmelerini temin etmek, sporculanın ve üyelerinin yararlanabileceği sosyal tesisler ve spor tesisleri kurmak, hoşca vakit geçirmelerini sağlamak olarak sıralayabiliriz.

1976 yılında ise Ayazağaspor adı altında federe olan kulübümüz 4 sezon profesyonel liglerde mücadele etti. Şükrü Çakır başkanlığında 20 yıl 3.amatör, 2.amatör kümede mücadele eden takımımız, 1994-1995 yılında Yasar Asçıoğlu döneminde 1.amatöre çıkma başarısını göstermiştir. Ayazağaspor 1997-98 sezonunda Ahmet Karamanın başkanlığında 3.lig Terfi Müsabakalarında başarılı sonuçlar elde etmiş ve finalde İzmit Büyükşehir Belediyespor’ u yenerek 3.lige terfi etmiştir.

Türklerin En Fiyakalı Forum Sitesi Tıkla !!

0 yorum

Yorum Gönder