Sarıyer B. Başkanı Şükrü Genç'ten Açıklama

Gönderen M a R C o S 7 Ocak 2013 Pazartesi

Sarıyer B. Başkanı Şükrü Genç'ten Açıklama

Yeni mahallelerimiz de hizmet farkımızı görecek
2012-10-18
 
resim
İstanbul'un en önemli iş merkezleri arasında yer alan Maslak ve Ayazağa'nın Huzur Mahallesi ile birlikte Şişli'den alınıp Sarıyer'e bağlandı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise kararı duyunca büyük şaşkınlık yaşadıklarını belirtirken, "Ancak herşeye rağmen hak yerini buldu" dedi.
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yaklaşık 2-2,5 yıl önce Sarıyer ilçe sınırlarının düzenlenmesi için gerekli makamlara başvurduklarını ancak çeşitli nedenlerle bu taleplerinin yerine getirilmediğini belirterek, "Aslına bakarsanız hak yerini buldu" açıklamasını yaptı.

TBMM İçişleri Komisyonu'nun dün geceki görüşmeleri sırasında kabul edilen bir önerge ile Maslak, Ayazağa ve Huzur Mahallesi Sarıyer'e bağlanmasının Sarıyer'e ekonomik açıdan gelir getireceğini bunun da bir nebze olsun Sarıyer'i rahatlatacağını söyleyen Başkan Şükrü Genç, "Sarıyer, coğrafi yapısı nedeniyle gelir-gider açısından dengeli bir durumda değildi. Bu değişiklik, bir nebze olsun bizi rahatlatacak. Açıkçası 'hak yerini buldu' diyebilirim" dedi.

15 bine yakın mesken ve 8 bine yakın da işyeri bulunan bu üç bölgenin siyasi hesaplar nedeniyle Sarıyer'e kaydırılması iddialarını da yanıtlayan Başkan Genç, "Aslında ben siyasi bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Çünkü biz Sarıyer'i bu mantıkla yönetmiyoruz. Bizim için hizmet önemli. Vatandaş da göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız hizmetleri görüyor. Yerel yönetimlerde, siyasi duruşunuzdan çok yaptıklarınız, yapacaklarınız ve inandırıcılığınız önemlidir. 3,5 yıldır Sarıyer halkı beni iyi tanıdı, anladı. Hiç kimseyi siyasi olarak, etnik köken ya da yaşam biçimi itibarıyla ayırmadık. 350 bin insanımızın tamamını mutlu etmeyi hedefledik" dedi.
Başkan Genç, belediye için yaptırdıkları yeni Merkez Yönetim Binasının, Sarıyer'in en uzak noktası olan Ayazağa Köyü'ne 1 km. uzaklıkta olduğuna da dikkat çekerek, buranın Şişli'ye uzaklığının 13 km. olduğunu da sözlerine ekledi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün kararın ardından Ankara'ya gitmesi konusunu da değerlendiren Başkan Genç, "Tabii ki, gelir getiren bir bölgenin ilçe sınırlarından ayrılması Mustafa Sarıgül'ün de isteyeceği bir şey değil. Şu kadarını söylemek istiyorum. Olması gereken de buydu ve oldu. Hak yerini buldu. Sarıyer Kazandı. Hayırlı olsun. Sarıyer, bu karardan sonra gerçek değerini bulacak" dedi
Yeni mahallelerimiz de hizmet farkımızı görecek
Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü, "Sarıyer'imize 3 yeni kardeş daha gelmiştir. Kararın tüm Sarıyer'e ve ilçemize bağlanan mahallerimize hayırlı olmasını diliyorum. Sarıyer'de yaptığımız tüm hizmetleri bize bağlanan yeni mahallelerimize de götüreceğiz. Emirgan'a, İstinye'ye, Darüşşafaka'ya, Zekeriyaköy'e, Tarabya'ya, Yeniköy'e ne hizmeti getirdiysek, Ayazağa'ya da Maslak'a ve Huzur Mahallesi'ne de aynı hizmeti getireceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. En kısa zamanda buralardaki eksiklikleri belirleyip çalışmaya başlayacağız. Biz insanlara hizmet götürebildiğimiz kadar kendimizi başarılı görürüz, çünkü sadece başarısız insanlar, kendisine güvenemeyenler farklı hesaplar peşinde koşarlar. Biz gece gündüz çalışacağız ve buralara da hizmet götüreceğiz. Biz hizmet etme derdindeyiz, oy peşinde olanlardan değiliz. Zaten hizmet varsa, sevgi vardır, güven vardır, destek vardır. Sarıyer'de herkesi nasıl kucaklıyorsak ve sahip çıkıyorsak, yeni mahallerimizdeki insanlarımıza da hiçbir ayrım yapmadan sahip çıkacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. 3 mahallenin bize bağlanması, belediyemizin hizmet kapasitesine olan güvenin bir göstergesidir. Hizmet kapasitemizin genişliği herkes tarafından görülmüş ve bize daha çok çalışmamız için fırsat sunulmuştur."

0 yorum

Yorum Gönder